Hoe werkt natuursteen slijpen?

Gepubliceerd door op mei 27, 2021 in Uncategorized | Geen reacties

Een natuursteen vloer slijpen

Tegels van natuursteen zijn tegenwoordig erg populair. Geen wonder, want een natuursteen vloer heeft een stijlvolle uitstraling. Wel kan natuursteen na intensief gebruik doffe plekken krijgen. Ook kunnen er krassen of vlekken op de vloer ontstaan. Is dit ook het geval bij uw vloer? Dan kunt u de vloer in de meeste gevallen laten slijpen. Zo zien uw natuursteen tegels er al snel weer stralend uit.

De vloer slijpen en beschermen

Bij het slijpen van een natuursteen vloer wordt de toplaag van de vloer gelijkmatig weg geslepen. Hierdoor komt als het ware een nieuwe laag natuursteen vrij te liggen. De krassen, vlekken en doffe plekken die in de toplaag zaten, zijn na het slijpen verdwenen. Uw vloer ziet er dus weer zo goed als nieuw uit. Om te zorgen dat uw vloer mooi blijft, is het wel belangrijk om de nieuwe toplaag te beschermen. Dit kan door de vloer te impregneren. Het impregneermiddel zet uit in de steen. Hierdoor kunnen vocht, vuil en vet niet meer binnendringen.

Welke soorten natuursteen kunt u slijpen?

  • Marmer
  • Granito
  • Leisteen
  • Travertin
  • Kalksteen
  • Belgisch hardsteen
  • Chinees hardsteen

Natuursteen zelf slijpen of laten doen?

Voor het slijpen van natuursteen heeft u een slijptol met diamantschijf nodig of een waterzaag met diamantblad. Heeft u deze apparaten en weet u hoe u ze op de juiste manier moet gebruiken? Dan is het mogelijk om het slijpen van de natuursteen vloer zelf te doen. Gebruikt u niet de juiste middelen of hanteert u een verkeerde methode? Dan kunt u de vloer mogelijk onherstelbaar beschadigen. We raden daarom altijd aan om advies te vragen voor u de vloer gaat slijpen. Voor het mooiste resultaat kunt u het natuursteen slijpen het beste overlaten aan een professional. Zo weet u zeker dat de toplaag egaal wordt afgeslepen en dat de vloer er weer keurig uitziet.

Kiest u er toch liever voor om een nieuwe natuursteen vloer te laten leggen en zoekt u daarvoor nog een ervaren tegelzetter? Neem dan gerust contact met ons op.

Comment

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*